Navtična dejavnost

Prva jadrnica, ki jo je podjetje izdelovalo je bila že legendarna Y-33, ki pa je podjetje ne izdeluje več, saj se je odločilo slediti novim trendom v navtiki in v sodelovanju s priznanimi arhitekti ter na podlagi dosedanjih znanj in izkušenj ponuja trgu vedno novejše in bolj dodelane jadrnice. Tako je podjetje izdelalo in predstavilo v letu 1997 jadrnico Y-999, ki je bila izjemno iskana tako v Sloveniji kot zunaj njenih meja, saj je jadrnica izjemno praktična, hitra, in primerna za jadralce, ki si želijo tako udobnost kot hitrost. Sledila ji je dvanajstmetrska Y-40, ki se lahko pohvali z s nadpovprečno prostornostjo in hitrostjo za svoj razred, primerna je tudi za čarter, saj jo je mogoče izdelati kot 3 ali 4 kabinsko jadrnico. Zadnja v seriji ypsilonk pa je Y-37, hitra in prostorna jadrnica v kateri so združene najboljše lastnosti Y-999 in Y-40 in nekaterih evropskih hitov.

Trenutno se podjetje ukvarja s s premembami in dodelavami slednje v skladu z izraženimi željami interesentov. Ena izmed prednosti izdelave jadrnic v našem podjetju je namreč ta, da se prilagajamo željam kupcev in smo pripravljeni tudi že predstavljene jadrnice dodelati oziroma predelati v okviru možnosti podjetja. Verjamemo, da je potrebno upoštevati tudi individualne želje kupcev, zato se jim trudimo slediti in čimbolj ugoditi željam jadralcev, ki se tako lahko podajo v jadralne vode z jadrnico, ki jim nudi veliko zadovoljstva in užitka pri jadralnih podvigih.

V podjetju smo ponosni, da se je za naše jadrnice odločilo tudi že več izkušenih jadralcev, kar kaže na to, da naše podjetje uživa veliko zaupanja med jadralci, ki zahtevajo kakovost in kvaliteto. Za našo jadrnico Y-40 se je odločil tudi Miran Tepeš, ki je z isto jadrnico že enkrat objadral svet, in sicer leta 2006/2007, sedaj pa se je z njo odpravil na pot okoli sveta že drugič.

Miran Tepeš

Z jadrnico Y-40 sem se prvič spoznal, ko je bila še v kalupu Triplastovi delavnici in postala je ljubezen na prvi pogled. Kmalu za tem je bila Skokica (kot sem svojo novo jadrnico Y-40 imenoval) narejena in na morju sem lahko spoznal, da je to dobra in prostorna barka. Preizkusil sem jo na nekaj poteh po Sredozemlju in ko sem bil prepričan, da je barka dovolj trdno grajena, sem se z njo podal na večja morja.

Miran Tepeš o jadrnici in njeni kakovovsti

V letih 2006 do 2008 sem s svojo Skokico uspešno objadral svet. Jadrnica je bila na prvi poti kos tudi močnejšemu vetru in večjim oceanskim valovom, zato sem se v letu 2010 z njo podal na novo jadralsko pot po svetu.

Več na: tepes.info

© 2007-23 Anton Novak s.p.